Over ons

Het moederbedrijf Schroeder in Neuenrade in Duitsland produceert meer dan 125 jaar instortvoorzieningen. Schroeder voldoet aan de kernmerken die zo vaak bij familiebedrijven voorkomen namelijk korte lijnen, snel schakelen en snel beslissen. De Schroeder producten worden grotendeels in Europa afgezet. Bij dochterbedrijf Schroeder Ankers in Nederland zijn we er trots op dat we deze kwaliteitsproducten mogen aanbieden in de Benelux. Onze klanten krijgen topproducten die hun toepasbaarheid in de praktijk ruimschoots hebben bewezen.

Productieprocessen in eigen huis

Omdat wij ankers en doorkoppelsystemen op voorraad hebben, kunt u rekenen op een snelle levering. Heeft u draadeinden of doorkoppelsystemen nodig met een afwijkende maatvoering? Ook dan leveren we snel. In onze productiehal (450 m2) wordt gebogen, gelast en gezaagd en zo maken we de producten op de lengte die u nodig heeft.

Meedenken

Heeft u iets speciaals nodig? Betrek ons dan tijdig bij uw project. Zo profiteert u optimaal van de technische en creatieve kennis van ons én van onze Duitse collega’s. Als wij het niet weten, overleggen we met de mensen van R&D in Neuenrade. Dat contact werkt snel en goed.

Vakmanschap

Het denkwerk over het geschiktste anker of doorkoppelsysteem voor uw project, nemen we graag van u over. Bij ons moederbedrijf in Duitsland werken mensen die al meer dan 40 jaar in dit vak zitten. Daardoor is het vakmanschap en de kennis  enorm. Doe daar uw voordeel mee.

Team Nederland

Het Nederlandse team bestaat uit Luc Ratering, Sabrina Bunzel plus wat vakmensen in de productie.

Luc Ratering

“Zo’n beetje mijn hele leven zit ik in de metaal want mijn ouders hadden een ijzerhandel aan huis. Daar begon het dus al. Dat ik werktuigbouw studeerde, leek een logische stap. De samenwerking met mijn Duitse collega’s is fantastisch. Elke maand zit ik met hen om tafel. We treffen elkaar in Neuenrade of in Dinxperlo. Ik vind het fijn om in een nichemarkt te werken. Zo komt mijn specialistenrol het best uit de verf. Een slimmigheid bedenken, waaraan de klant nooit heeft gedacht, geeft mij voldoening. Ja, dat is hartstikke leuk!”

Sabrina Bunzel

“Ik ben opgegroeid in een gezin met een Nederlandse moeder en Duitse vader. Die tweetaligheid komt me uitstekend van pas bij Schroeder Ankers. In de tien jaar dat ik verantwoordelijk ben voor de in- en verkoop van ankers en doorkoppelsystemen, is ook mijn technische productkennis behoorlijk gegroeid. Kan ik een keer geen concreet antwoord geven, dan trek ik bij Luc of bij mijn Duitse collega’s aan de bel. De lijnen zijn kort en werken in een klein team met bevlogen collega’s is iets waarvan ik houd. Ook waardeer ik de sterke betrokkenheid met onze klanten. En daarom ga ik elke dag fluitend naar mijn werk!”

Verantwoordelijkheid

Schroeder staat middenin de samenleving en neemt zijn verantwoordelijkheid. Zo bieden we onze medewerkers een uitdagende werkomgeving, waarin zij zich naar vermogen kunnen doorontwikkelen. Ook steunt Schroeder Ankers actief goede doelen. Zo zijn we enthousiast ambassadeur voor de Stichting Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding.